Repceméz

Elfogyott, legközelebb 2024 őszén várható!

Az egyik legmagasabb  szőlőcukor  tartalmú méz a repceméz.
Emiatt nagyon gyorsan és finomszemcsésen kristályosodik. Napok alatt zsírszerűvé (krémszerűvé) válik, ezért hívják krémméznek is (a krémesítést segíthetik azzal, hogy kristályosodás közben folyamatosan keverik a mézet).
Könnyen kenhető, a kenyérről nem csurog le azonnal.
repceméz színe: alapvetően sárga, de kirstályosodás után már szinte csontfehér színű.
repceméz íze és illata: enyhe zamatú, kellemesen virág ízű, nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata.
repceméz felhasználása: enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját.

Hatása:

  • cukorbetegek is bőven fogyaszthatják, mert nem tartalmaz szacharózt
  • kiváló savcsökkentő hatású
  • a gyomorsav túltengést (gyomorégést) enyhíti
  • fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő
  • immunerősítő
  • magas vastartalma miatt vérszegénység ellen is javallott



Ha rendelni szeretne – vagy kérdése van: Keressen bátran!