Nem dicsekedhetek többgenerációs méhész dinasztiával, bár rokonaim közül a II.világháború előtt a Bakonyban Ráskópusztán és Dobospusztán többen is tartottak méheket. Gyermekkorom óta nagy mézfogyasztó vagyok, ennek tudom be, hogy a fizikai sérülésektől eltekintve szinte soha nem voltam beteg. Mindig is érdekelt, hogyan készül a jó méz, ezért az első méhészeti szakkönyvet még érettségiző koromban vettem – de évtizedekig ennyi maradt a méhészkedésem… Az első méhcsaládjaimat a mézhamisítási-botrány hatására vettem – nem árt tudni mit is eszik az ember!
Méhészeti ismereteimet szakkönyvekből- a gyakorlatot évekig más méhészek mellett dolgozva szereztem, mielőtt önálló lettem. Mentoraim közül a kerepesi Járányi Feri bácsinak tartozom a leginkább hálával. Gyorsulóan változó világunkban folyamatosan képzem magam, hogy korszerűen és hatékonyan tudjam segíteni méheimet a mézkészítésben, óvva őket és a természetet. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) tagjaként rendszeresen látogatom a szervezet szakmai továbbképzéseit.

Hobbyméhész vagyok, ez azt jelenti, hogy nem a méhészet a megélhetési forrásom. Egyedül látom el a méheim kezelését és a méhészetem kiszolgálását, olykor családom egy-egy tagja segít be. Elsősorban a tágabb családunk méz-igényeinek kielégítésére törekszem, ezért számomra nem a megtermelt méz mennyisége az elsődleges – hanem a minősége, mivel tágabb családommal és barátaim jó részével magunk is ezt fogyasztjuk. A megmaradó méz-felesleget mézkedvelő magánembereknek, régi és új ismerőseimnek kínálom.
A másik szempontom a méhek és méhész egészségének megőrzése, a méhészeti technológiámat ennek megfelelően alakítottam ki. Egyrészt emiatt, másrészt a nagyüzemi mezőgazdálkodásban használt vegyszerek elkerülése érdekében választottam telephelyemet a Duna-Ipoly Nemzeti Park és Natura2000 területek határán a Börzsöny lábánál. Szintén ezen okból nem vándorlok méheimmel, állóméhészetem van és ezért váltottam a kezdeti Hunor kaptárrendszerről a félboczonádi rakodóra – így ötven felett elég már ezen jó 20kg-os fiókok emelgetése is…
A szennyezésmentes környezet, az alkalmazott méhészeti technológia és eszközök együttesen garantálják a megbízható minőséget!
Környezetvédelmi okból mézeimet nem töltöm PET csomagolóanyagokba.
Szép és nehéz foglalatosság a méhészet. Szép, mert a természetben dolgozunk a friss levegőn, élvezzük a csendet és nyugalmat, miközben számos madár, mókus, olykor őz is be-be néz hozzánk. A méhészkedés során betekintést nyerünk a természet egyik csodájába: a méhcsalád életébe. Nehéz, mert komoly súlyokat mozgatunk – nem egyszer talpig védőöltözetben és arcvédőben a tűző napon, akár 40 fokban is – és ekkor nem az előző gondolatok járnak a méhészember fejében… Azután persze a pergetéskor kifolyó, aranyló édes méz látványa, illata és íze kárpótol a sok izzadásért és végül ezt tetézik be az elégedett mézfogyasztók visszajelzései.
Ha rendelni szeretne – vagy kérdése van: Keressen bátran!