Repceméz
Elfogyott, legközelebb 2024 őszén várható!

Az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz a repceméz.
Emiatt nagyon gyorsan és finomszemcsésen kristályosodik. Napok alatt zsírszerűvé (krémszerűvé) válik, ezért hívják krémméznek is (a krémesítést segíthetik azzal, hogy kristályosodás közben folyamatosan keverik a mézet).
Könnyen kenhető, a kenyérről nem csurog le azonnal.
A repceméz színe: alapvetően sárga, de kirstályosodás után már szinte csontfehér színű.
A repceméz íze és illata: enyhe zamatú, kellemesen virág ízű, nagyon édes, de emellett van a nyíló repcetáblára emlékeztető enyhe illata.
A repceméz felhasználása: enyhe zamata miatt előszeretettel használják teába, kávéba, mert a repceméz meghagyja az italok ízét, aromáját.
Hatása:
- cukorbetegek is bőven fogyaszthatják, mert nem tartalmaz szacharózt
- kiváló savcsökkentő hatású
- a gyomorsav túltengést (gyomorégést) enyhíti
- fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő
- immunerősítő
- magas vastartalma miatt vérszegénység ellen is javallott
Ha rendelni szeretne – vagy kérdése van: Keressen bátran!